Menu mobilnemenu

Asortyment

 

Wołowina

Podstawowe zasady kulinarnego obcowania z wołowiną to: solić dopiero przed podaniem, nie rozbijać tłuczkiem, nie smażyć mięsa prosto z lodówki.

  • WOŁOWINA EXTRA – doskonała na zrazy i rolady wołowe, gulasz, tatar, steki lub do pieczenia w całości
  • LIGAWA - doskonała do pieczenia, duszenia, na małe rolady, carpacio, szaszłyki i tatar
  • SZPONDER (żeberka)- na wywar na zupy w szczególności na rosół, do dań jednogarnkowych

Wieprzowina

Ma tą zaletę, że nie wymaga długiej obróbki termicznej.

  • ŁOPATKA BEZ KOŚCI – idealna jako mięso mielone na kotlety, pulpety, gołąbki, pasztety, do spaghetti, a także na farsz do pierogów,
  • KARKÓWKA BEZ KOŚCI- doskonała do smażenia, duszenia w całości lub w formie, pieczenia, na gulasz, wyśmienicie smakuje z grilla.
  • BOCZEK bez żeberek / bez skóry - idealny do pieczenia, grillowania, duszenia lub wędzenia. Stanowi dodatek do rolad mięsnych, wędlin oraz pasztetów. Idealny na nadzienie lub do okładania mięs podczas pieczenia w piekarniku
  • SCHAB bez kości lub z kością - idealny do pieczeni podanej z sosem, na kotlety panierowane lub saute czy roladki nadziewane

Drób

Jest łatwy do przyrządzania, znakomity w każdej postaci: pieczony, duszony, gotowany, smażony; na zimno i na ciepło; na słodko i na „ostro”.

  • KURCZAK ZAGRODOWY - doskonały na rosół, charakteryzuje się delikatnym mięsem, karmiony tylko paszą roślinną bez stymulatorów wzrostu i antybiotyków
  • ĆWIARTKA Z KURCZAKA – idealna do pieczenia w piekarniku lub na patelni, do gotowania i grillowania
  • FILET Z KURCZAKA - delikatne mięso, które szybko i łatwo można obrobić, idealne na kotlety, można udusić w sosie, upiec lub grillować
  • SKRZYDEŁKA Z KURCZAKA – na wywar, do pieczenia i grillowania lub faszerowania

Indyk

Wymaga krótkiej obróbki termicznej w wysokiej temperaturze; smaczne, delikatne, posiadające wyjątkowe walory odżywcze mięso – niska zawartość tłuszczu i duża zawartości białka sprawia, że jest łatwo przyswajalne i lekkostrawne, idealne dla małych dzieci.

  • GULASZ GRUBY Z INDYKA –na gulasz, na mięso mielone ,idealny na potrawy dla dzieci
  • GOLONKA INDYCZA – można piec w piekarniku lub dusić, ma delikatny smak
  • UDZIEC INDYCZY Z KOŚCIĄ - po marynowaniu idealny do pieczenia i duszenia

Kaczka i gęś

  • KACZKA ŚWIEŻA - jedno z najszlachetniejszych mięs, mimo pieczenia zachowuje soczystość i kruchość
  • NOGA KACZA - wykorzystywana w każdej kuchni, idealna do pieczenia i duszenia
  • GĘŚ – mięso posiada bardzo dużo białka, żelaza i witamin a do tego zawiera tylko 5% tłuszczu. Odznacza się unikalnymi walorami, zarówno mięso jak i tłuszcz gęsi zaliczane są do tzw. Zdrowej żywności, gdyż posiadają bardziej korzystny profil kwasów tłuszczowych – ok. 70% nienasyconych kwasów tłuszczowych i niską zawartość cholesterolu
 
 

Wyroby podrobowe i garmażeryjne

  • KASZANKA GRYCZANA Staropolskie Wędliny –zawiera 26% mięsa wieprzowego, kaszy gryczanej 19% i wątroby wieprzowej 5,8% - znakomita na grilla i na zimno
  • SALCESON BIAŁY LUKSUSOWY Staropolskie Wędliny -zawiera 53% mięsa wieprzowego
  • PASZTET PIECZONY OD PYZDRY Staropolskie Wędliny -zawiera 51% mięsa drobiowego z indyka, tłuszczu wieprzowego 12%, mięsa wieprzowego 4%

Kiełbasy cienkie i parówki

  • STAROPOLANKI Staropolskie Wędliny - zawierają 87% mięsa wieprzowego, doskonałe na zimno i ciepło
  • KIEŁBASA ŚLĄSKA Staropolskie Wędliny - zawiera 81% mięsa wieprzowego, znakomita na grilla, na ciepło i na zimno
  • KIEŁBASA SUROWA DOJRZEWAJĄCA Nik-Pol - zawiera 100 % mięsa wieprzowego
  • KIEŁBASA Z KIJA Nik-Pol -100g produktu otrzymano ze 111 g. mięsa wieprzowego
  • PARÓWKI DROBIOWE Z BOBROWNIK Nik-Pol -100g produktu otrzymano ze 66 g. mięsa drobiowego i 44 g. wieprzowiny

Kabanosy i kiełbasy podsuszane

  • KRAKOWSKA OD ZAWSZE Staropolskie Wędliny - 100g produktu otrzymano z 127 g mięsa wieprzowego
  • MYŚLIWSKA OD ZAWSZE Staropolskie Wędliny - 100g produktu otrzymano z 125g mięsa wieprzowego
  • KABANOSY OD ZAWSZE Staropolskie Wędliny - 100 g. wytworzono ze 109 g. mięsa wieprzowego oraz 37 g. mięsa z indyka
  • KINDZIUK Staropolskie Wędliny – 100 g. wyprodukowano ze 161 g. miesa wieprzowego

Szynki i boczki

  • SZYNKA OD ZAWSZE Staropolskie Wędliny - 100g wyrobu otrzymano z 104 g mięsa wieprzowego
  • BOCZEK PIECZONY OD ZAWSZE Staropolskie Wędliny - 100g wyrobu wyprodukowano ze 101g mięsa wieprzowego
  • SZYNKA DELIKATNA Z FILETA Staropolskie Wędliny - zawiera 89% mięsa z piersi kurcząt (filet), nie zawiera glutenu więc jest odpowiednia dla chorych na Celiakię
Strona używa cookies Dowiedź się więcej Zamknij